Written by

Transformišite svoj telefon uz najbolje aplikacije za zaključavanje ekrana

m:apps, preporučujemo| Views: 238

Zaključavanje ekrana na vašem Android uređaju ne mora biti rezervisano samo za funkcionalnost. Pored čuvanja podataka, on je i važan navigacioni ekran koji možete koristiti za brz pristup funkcijama koje najčešće upotrebljavate.

Standardni ekrani za zaključavanje su u redu, ali lista najboljih Android aplikacija koje smo izdvojili za vas će učiniti otključavanje telefona zabavnijim i praktičnijim.

Always on AMOLED – dizajn poput Samsung-ovih ekrana

Zahvaljujući ovoj aplikaciji možete imati ekran poput onog koji imaju Samsung-ovi uređaji, bez obzira na to koji telefon posjedujete. Upotrebom ovog softvera možete imati posebno dizajniran ekran na kojem je prikazan sat, obaviještenja, kao i mnoge druge opcije koje su vam potrebne u svakodnevnom životu.  

Hi Locker – softver za brži pristup različitim opcijama

Hi Locker nudi brz izbor u stilu CyanogenMod koji radi tako što selektujete omiljenu aplikaciju koju uređaj otvori direktno sa zaključanog ekrana. Softver je dostupan u tri varijante – klasični, Lollipop i iOS, i poseban ekran posvećen kalendaru, gdje možete brzo pregledati važne događaje kojima treba da prisustvujete. Hi Locker nije besplatan, ali možete instalirati probnu verziju, a potom se odlučiti na kupovinu ove aplikacije.

LikLok – aplikacija koja će zaključan ekran pretvoriti u tablu za pisanje

LokLok je zabavan, ali kako biste iskoristili sve što on pruža potrebno je da ga i vaši prijatelji upotrebljavaju. Softver omogućava da crtate na vašem zaključanom ekranu, a zatim i da pošaljete crtež kao poruku prijatelju koji koristi istu aplikaciju. Ova poruka će se tada pojaviti na njihovom zaključanom ekranu, a vaši prijatelji mogu da modifikuju vaše kreacije i ponovo ih pošalju.

CM Locker – praktično i korisno

CM Locker ima funkciju otključavanja u vidu slide-a koji se najčešće nalazi na iOS uređajima, kao i opciju štednje energije koja čisti postojeće aplikacije. Za zaključavanje možete da izaberete upotrebu pin koda ili šablona, a tu je i opcija koja će fotografisati svakoga ko bezuspješno pokuša da otključa vaš telefon. Ovaj softver će vam omogućiti i da kontrolišete reprodukciju muzike, čitate poruke i provjeravate vremensku prognozu.

DynamicNotifications – aplikacija koja brine o uštedi energije

DynamicNotifications je jednostavna aplikacija svedenog dizajna, a pored funkcije za zaključavanje ekrana kontroliše i uštedu baterije vašeg telefona. Radna površina ima običnu crnu pozadinu, a obavještenja aktiviraju svjetlo na ekranu samo kada telefon nije u džepu, torbi ili kada je okrenut licem nadole. Takođe, možete da aktivirate i noćni režim, u kojem nećete primati nikakva obavještenja dok spavate.