Written by

Tri najbolja Android emulatora za PC

moj android| Views: 1022

bluestacks-2

Postoji mnogo opravdanih razloga zašto bi neko htio da koristi Android emulatore na svom računaru. Programeri možda pokušavaju da testiraju svoju aplikaciju prije nego je objave. Gejmeri možda žele da koristite miš i tastaturu za svoje igrice. U svakom slučaju, Android emulacija na PC je moguća i mi vam predstavljamo najbolje Android emulatore za PC. Imajte na umu da ovaj proces nije baš lak i neki od njih zahtijevaju i nešto tehničkog znanja. Takođe, imajte na umu da je većina tih emulatora više ili manje na ista, samo je pitanje koji vama najviše odgovara.

Andy

Ovaj emulator pokriva prilično široku paletu Android iskustva, uključujući aplikacije, launčere, igre, a možete čak instalirati i root pristup, ukoliko je potrebno. Ispravljeno su skoro sve greške i svakodnevni problemi koji su se dešavali kada je Andy izašao, ali ipak ćete se malo više morati potruditi oko instalacije. U svakom slučaju, besplatan je i veoma dobro radi. Jedina zamjerka koju ćete možda negdje pročitati je prilično čudna – ljudi ponekad imaju problema da ga deinstaliraju.

Bluestacks

BlueStacks je dugo bio de fakto rješenje za postavljanje Androida na računar. Vremenom, počeo je da zaostaje, jer je veći dio prošle godine protekao u razradi prijeko potrebnih ispravki za platformu. Rezultat je nazvan BlueStacks 2, brži je, stabilniji i sve u svemu bolji Android emulator za PC od svog prethodnika. Podržava multitasking sa aplikacijama i ima ugrađenu funkcionalnost za stvari kao što je, recimo, postavljanje lokacije,  što ranije nije imao. Još uvijek je usmjeren na gejmere, ali sada je mnogo bolji za one koji traže nova rješenja. Besplatan je, ali i opcionalno možete platiti dva dolara mjesečno za premium pretplatu.

droid4x

Sljedeći emulator se zove droid4x i veoma je zanimljiv izbor za Android emulatore za PC. Radi na sličan način kao i Andy, a i performanse su mu otprilike slične. Iako se čini da tokom godina nema nikakvih unapređenja, došlo je do određenih poboljšanja. Ono što čini ovaj emulator zanimljivim su dodaci. Ovo uključuje aplikacije koje instalirate na svoj smartfon, tako da recimo možete da kontrolišete igre na računaru. Na primjer, moći ćete da koristite akcelerometar da biste vozili svoj automobil u igrici Asphalt 8. Definitivno je bolji nego Andy kada su igre u pitanu, mada se čini da je Andy možda malo bolji u pogledu stabilnosti i brzine.