Written by

Tri najbolja organizatora za vaš smartfon – neka vas aplikacija podsjeća

kako? lako!| Views: 158

U današnje vrijeme život je ponekad isuviše brz, pa se svima od nas često desi da zaboravimo na neke obaveze kao što su kupovina namirnica, plaćanje računa i termini kada trebamo popiti lijek. Vaš mobilni telefon vam može u tome pomoći. Svijet mobilne telefonije je prepun korisnih aplikacija koje vas mogu podsjećati na razne obaveze, a mi vam donosimo tri.

Wunderlist: To – Do List & Tasks

Wunderlist

Zar ne bi bilo divno da sve potrebne informacije imate na jednom mjestu? Zahvaljujući aplikaciji Wunderlist, sada je to i moguće. Kreirajte sve spiskove koji su vam potrebni i u svakom trenutku ćete im moći pristupiti preko mobilnog telefona, tableta i računara. Pored toga, svoje liste možete dijeliti sa članovima porodice, prijateljima i radnim kolegama. Kada preko Wunderlista započnete razgovor o vašim obavezama, možete priložiti fotografije, PDF dokumente i prezentacije, a nakon toga delegirajte zadatke. Još jedna dobra stvar koju nudi Wunderlist je podsjetnik na sve važne datume. Sad više nikad nećete zaboraviti važne godišnjice i rođendane.

Mint

mint

Pomoću aplikacije Mint trošićete novac mnogo razumnije, imaćete uvid u svoje troškove i uštedjećete. Mint automatski organizuje vaše troškove i finansijske račune, te vam kreira budžet kako biste uštedjeli. Ova aplikacija se odlikuje time što sve svoje lične finansijske račune možete imati na jednom mjestu, a takođe vam nudi grafikone na kojima odmah možete vidjeti na šta ste potrošili novac. Pored toga, aplikacija će vas podsjećati kada je vrijeme za plaćanje računa, tako da vam se više nikad neće desiti da zakasnite s ratom kredita. Sve što treba da uradite je da postavite podsjetnike za račune i bićete obaviješteni na vrijeme. Dodatak Trends vam omogućava da pratite svoje kreditne kartice, gotovinu, troškove i prihode. Samo preko tableta možete pristupiti svojim informacijama čak i kada niste online zato što ova aplikacija čuva podatke od vašeg posljednjeg preuzimanja s Interneta.

Veoma korisno je i to što vas Mint upozorava kada dođe do neobičnih aktivnosti na vašoj kreditnoj kartici tako što vam šalje e-mail ili tekstualno upozorenje. Na isti način možete primati podsjetnike za plaćanje računa.

Postavite sebi finansijske ciljeve; isplanirajte putovanje, vratite dug ili kupite auto i preko ove aplikacije ćete dobiti savjet stručnjaka o tome kako da uštedite.

MediSafe

MediSafe

Doktor vam je prepisao dva – tri različita lijeka i nikako ne možete zapamtiti kada ih trebate popiti? Neka vaš telefon pamti umjesto vas i to uz pomoć aplikacije MediSafe. Ova aplikacija sinhronizuje “kutijice za pilule” na jednom mjestu i podsjeća vas kada ih treba popiti čak i ako trenutno ne koristite svoj mobilni telefon. Možete čak izabrati i zvuk kojim će vas aplikacija podsjetiti da uzmete lijek. Pored toga, dobijate i listu lijekova koje trebate popiti danas, kao i grafikone koji cijelu priču čine ljepšom i preglednijom.

Zahvaljujući aplikaciji MediSafe možete pratiti svoj napredak i poslati izvještaj u Excel formatu svom doktoru. Ukoliko ste prezauzeti, možete dodati člana porodice koji će postati vaš Med – prijatelj, pa ako zaboravite popiti lijek, vaš Med – prijatelj će takođe primiti notifikaciju da je vrijeme za vaš lijek i obavijestiti vas.