Triby

Written by

Triby – novi način komunikacije za cijelu porodicu

m:ovo m:ono| Views: 140

Triby

Jedan od uređaja koji je privukao najviše pažnje na ovogodišnjem CES sajmu tehnologije u Las Vegasu je Triby, koji olakšava komunikaciju cijeloj porodici.

Triby izgledom podsjeća na radio, a pomoću magneta koji se nalazi na pozadini može da se prikači na razne kućanske aparate. Uz pomoć ovog uređaja možete pozivati mobilne telefone sa jednostavnim pritiskom na dugme, a možete primati i fotografije.

Ovaj simpatični uređaj dizajniran je za porodice koje su odlučile da više ne žele koristiti kućne telefone, ali koje istovremeno ne žele da njihova djeca koriste mobitele. Iz francuske kompanije Invoxia koja je proizvela ovaj uređaj, kažu da je ovo idealan način da roditelji komuniciraju sa djecom kada su ona sama kod kuće.

Uz pomoć Triby-ja djeca mogu direktno nazvati mamu i tatu ili im poslati tekstualnu poruku i crtež. Touch screen omogućava maksimalno jednostavno korišćenje, a ekran podsjeća na komad papira.

Isto tako, roditelji mogu djeci slati slike i pitati ih da li su uradili svoju zadaću ili im reći da mogu pronaći ručak u frižideru. Kada komuniciranje nije prioritet, na Triby-ju se može podesiti internet radio.

Triby komunikacija

Idealno mjesto za Triby-ja je frižider na koji se ovaj uređaj može prikačiti na jednostavan način, poput magneta za frižider.

Iz kompanije Inoxia kažu da je ovaj uređaj dostupan po cijeni od 200 dolara.