Written by

TripIt – za putovanja bez problema

m:apps, preporučujemo| Views: 211

Ukoliko ste često u pokretu, onda sigurno znate na kakve sve probleme možete naići tokom vašeg putovanja. Gužve na aerodromu, gubitak rezervacije aviona, promjene u posljednji čas – sve ove probleme lakše možete savladati uz aplikaciju TripIt.

Ovaj softver je pravi mali putnički planer, drži sve pod kontrolom i ne dopušta da se nervirate ili doživite neku neprijatnu situaciju. Kako objašnjavaju autori ove aplikacije, TripIt može da upravlja svim – rezervacijom leta, hotela i automobila. Za razliku od drugih aplikacija, nije bitno gdje ste obavili rezervaciju. Sve što je potrebno jeste da ju proslijedite na plans@tripit.com, a aplikacija će automatski uvrstiti podatke u vaš plan. 

Sa ovom aplikacijom nema potrebe da mahnito pretražujete svoje papire kako biste došli do podataka, jer se prosto sve nalazi na jednom mjestu. Informacije su dostupne čak i kada nemate internet konekciju, a osim toga putem aplikacije je olakšano i slanje plana putovanja bilo kome.

Za one koji žele svoje putovanje podići na viši nivo, dostupna je i Pro verzija ove aplikacije, za koju je potrebno izdvojiti nešto novca. Ona vam omogućava da, na primjer, unaprijed istražite kakav se sistem utičnica koristi u zemlji u koju putujete, pregledate interaktivnu mapu aerodroma na koji slijećete ili potražite alternativne letove u slučaju da je vaš otkazan. Takođe, Pro verzija vam nudi obavještenja o letovima, uključujući podsjetnike za terminale i kapije, provjerava pad cijena karata da biste vidjeli da li možete dobiti povrat novca.

S obzirom da je pred nama ljeto i vrijeme kada mnogi putuju, ne bi bilo zgoreg instalirati TripIt – pametni pomoćnik koji će uraditi sve da vaš odmor zaista to i bude.