TV m:agazin donosi novi pregled tema budućnosti

format

I ova subota, na programu Radio televizije Republike Srpske, rezervisana je za priču o nauci, tehnologiji i modernim dostignućima. Četvrta po redu emisija, nove sezone TV izdanja m:agazin donosi vam niz futurističkih zanimljivosti ali i prijedloge aplikacija i preporuke novih telefona.

Do sada ste znali primjenjivati taktiku “uradi sam”, ali sigurni smo da vam nije ni na pamet palo da biste jednog dana mogli uzgajati lampu u svom domu. Zahvaljujući saradnji eko-dizajnerke Danijele Trof i kompanije Ekovativ sada je to moguće, a projekat je privukao veliku pažnju javnosti. Sve što vam je potrebno je supstrat gljive sa malim količinama vode i brašna, kao i naravno izvor energije. Kada supstrat postavite u kalup, dalji rast gljive zavisi isključivo od vašeg dodavanja vode i brašna. Ako tome dodate i pečenje u rerni, ekološka lampa u kombinaciji sa tehnologijom je spremna za upotrebu, nije štetna za prirodnu sredinu i jako je interesantna.

Kao spoj nespojivog, nakon priče o eko lampama dolaze teme budućnosti. Nova emisija, dotakla se teme ličnog rashlađivača umjesto klima uređaja, lebdećeg taksija kao načina prevoza u narednim godinama, te robota prijatelja vaše dijece, kojim možete upravljati pomoću aplikacije.

Tu su i ostale interesantne teme koje će vam 14. oktobra, sa početkom u 14:00 časova,  predstaviti Vanja Partalo, i potruditi se da vam 20 minuta prođe u znaku zabave protkane tehnologijom. Propuštene minute prethodnih emisija pratite u repriznim terminima, kao i posjetom YouTube kanalu kompanije m:tel. A prijedloge i komentare nam šaljite na adresu magazin@mtel.ba.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se