Written by

TV m:agazin- U budućnosti nema peglanja

m:tel IPTV| Views: 126

f50b1237

Ukoliko spadate u grupu onih koji sa nestrpljenjem čekaju novu emisiju TV izdanja m:agazin, vrijeme je da vam zakažemo novo druženje. U subotu, 28. oktobra u 14:30 rezervišite svoje najudobnije mjesto u domu i zajedno sa Vanjom Partalo zavirite u svijet zanimljivosti i saznajte niz nevjerovatnih činjenica u polučasovnom druženju na programu Radio Televizije Republike Srpske.

Nekada naučna fantastika, a danas svoje mjesto u domovima sve češće nalaze mali roboti usisivači koji nam pomažu pri kućnim poslovima. Čak im je i cijena postala prihvatljiva. U  budućnosti možete očekivati da pored njih udomite i uređaj po imenu Efi, koji će zamjeniti peglu za veš. Naime, Efi može peglati čak 12 komada odjeće odjednom i to za samo 3 minute. Funkcioniše jako jednostavno, potrebno je samo okačiti stvari na vješalicu i staviti u uređaj. Nakon što zatvorite vrata, Efi počinje peglanje uz pomoć pritiska vodene pare, a ima i poseban rezervoar u koji možete dodati sredstvo kako bi vaša odjeća ugodno mirisala. Jedva čekate, zar ne?

U budućnosti će se pojaviti još jedan predmet koji donosi olakšanje. Kao dijete ste se plašili mraka, a sada imate isti problem jer i vaši mališani imaju taj strah. Nakon gašenja svjetla bojazan da nešto vreba ispod kreveta ili iz ormara djecu čini nesigurnima, a pokrivanje prekrivačem po glavi čini da klinci imaju magičnu moć zaštite. Jedan genijalan um se sjetio da osmisli prekrivač koji vizuelno pojačava zaštitnu moć u koju djeca vjeruju, a ima i svjetleći zaštitni omotač. Šare koje prekrivač ima i koje svijetle bolje od tradicionalnog noćnog svjetla pruža osjećaj pobjede mraka. Važno je napomenuti da su za njegovu izradu korišteni najkvalitetniji materijali, a svjetla na njemu potiču od isključivo organskih i netoksičnih materijala, u potpunosti bezbjednih za djecu.

Dakle, ako vas privlače zanimljivosti iz svijeta nauke i tehnologije i želite biti u toku modernih čuda koje nam sutrašnjica donosi, budite uz novu emisiju TV m:agazina i doživite budućnost koja je pred vama. Propuštene minute prethodnih emisija pratite u repriznim terminima, kao i posjetom YouTube kanalu kompanije m:tel.