Written by

TV premijera filma „Spomenik Majklu Džeksonu“ na kanalu Cinemax

m:tel IPTV| Views: 85

Spomenik Majklu Džeksonu (1)

Šta je sve čovjek spreman da učini da bi unio malo radosti i nade u rodni grad i zadržao voljenu suprugu pored sebe? Odgovor na to pitanje dobićete u nedjelju 5. jula u 20:00 kada će nagrađivani film „Spomenik Majklu Džeksonu“ biti premijerno prikazan na programu Cinemaxa. Istog dana ćete ga moći gledati i na HBO Internet uslugama videa na zahtjev – HBO on Demand i HBO GO.

Glavni junak ove komedije koja odiše crnim humorom je Marko, vječiti sanjar koji živi u malenom propalom gradu u Srbiji. Njegova supruga Ljubinka je jako razočarana njihovim brakom i predaje papire za razvod. Očajan, Marko dolazi na ludu ideju kako da oživi svoj gradić i opet osvoji Ljubinkino srce; odlučuje da podigne spomenik kralju pop muzike Majklu Džeksonu. U toj namjeri ga podržavaju vojni pilot Dušan i njegovi najbliži prijatelji, no gradonačelniku se kompletna priča nimalo ne sviđa i on uz pomoć desničarske grupe „Čista Srbija“ na sve načine pokušava da zaustavi Marka.

Film „Spomenik Majklu Džeksonu“ je osvojio publiku, ali i članove žirija na festivalima širom svijeta. Prikazan je na više od 30 festivala u Evropi, Indiji, Iranu, Americi i Peruu na kojima je dobio sedam značajnih nagrada. U Santa Barbari, Klivlendu i Nešvilu dobio je priznanje za najbolji evropski film. Svjetska premijera „Spomenika Majkla Džeksona“ održana je na prestižnom filmskom festivalu u Karlovim Varima gdje je nominovan za najbolji film.

Glumačku ekipu predvodi Boris Milivojević koji je za ulogu Marka osvojio nagradu za najboljeg glumca festivala u Nešvilu. Njegovu suprugu Ljubinku glumi Nataša Tapušković dok je u ulozi vojnog pilota Dušana briljirao Dragan Bjelogrlić. Pored njih, u ovoj priči o životu ljudi u gradiću koji polako nestaje, o njihovim nadanjima i potrazi sa spasom glume još i Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Toni Mihajlovski, Srđan Miletić, novinar Velja Pavlović, supruga košarkaške legende Vlada Divca – Snežana Divac i mnogi drugi. Rediteljsku palicu je u ruke uzeo Darko Lungulov koji je kroz nesvakidašnje i veoma šarmantne likove u filmu „Spomenik Majklu Džeksonu“ uspio da bolne teme prikaže na izuzetno komičan i emotivan način.