Twitch

Written by

Twitch sve popularniji

m:apps, preporučujemo| Views: 167

Strimovanje postaje sve popularnije posljednjih godina, a trenutna epidemiološka situacija brojke je lansirala, kada je gledanost u pitanju. 

Kada se uporedi gledanost platforme Twitch, u prvom i drugom kvartalu, brojke su značajno porasle. Povećanje iznosi 56 odsto u broju časova strimovanja, odnosno broj je prerastao 5 milijardi časova gledanih video materijala. Twitch je sigurno nadmoćan u brojevima, ali Facebook Gaming ima momentum. Značajan rast iznosi 75 odsto više sati, nego u prvom kvartalu. 

Ne samo da i inostrane platforme preplavljuju online tržište, nego je brazilski Gaules prvi na ljestvicama posljednjih mjeseci. Just Chatting izbio je na prva mjesta u maju i junu, dokazujući da svi sadržaji interesuju korisnike ovih vrsta platformi, ne samo gejmerski. Tako su ljude interesovali muzički i umjetnički sadržaji, a Travel & Outdoors je kategorija koja je poslije gejminga, sigurno imala najviš gledalaca. Zbog nemogućnosti kretanja mnogi su pratili strimovanje obilazaka raznih turističkih destinacija i znamenitosti. 

Naravno, snimci prirode postali su popularniji nego ikad. 

Foto: Ink Drop / Shutterstock.com