Twitter pokreće servis Blue

Twitter servis Blue omogućio bi poništavanje tvitova i spremanje u kolekcije, a cijena pretplate iznosila bi tri dolara. 

Jane Manchun Wong izjavila je kako je pronašla podatke da će se nova Twitter usluga zvati Blue i kako će ponuditi dodatne pogodnosti. Pretplata bi uključivala poništavanje tvitova, te mogućnosti organizacije spremljenih postova. Usluga može uključivati više nivoa koje pružaju dodatne mogućnosti. Dodala je da bi skuplja opcija omogućila čitanje bez poteškoća zbog nedavno pokrenute opcije Scroll.

Twitter bi postavio relativno nisku cijenu pretplate kako bi došao do što većeg broja korisnika, ali i pridobio sve one koji su voljni da plate više. Blue bi predstavljao održivost bez oglasa, jer bi pretplata pokrivala prihode. 

Da li će to funkcionisati, pitanje je. Korisnici su navikli da je aplikacija besplatna i ne postoji garancija da bi i najvjerniji bili spremni da plate pretplatu. 

Ono što je sigurno, jeste da kompanija posljednjih godina uvodi brojne novine. A u budućnosti se tek očekuju nove promjene.