Written by

Twitter redizajnirao kameru

m:reza, preporučujemo| Views: 118

Kada razmišljate o društvenim mrežama i kamerama, Twitter vjerojatno nije prva aplikacija koja će vam pasti na pamet. Naravno, u feedu ima mnogo fotografija, video-zapisa i GIF-ova, ali mnoge od tih slika ne potiču iz fotoaparata ove aplikacije. Kompanija sada želi to promijeniti i zato je redizajnirala svoju kameru kako bi ljudima olakšala praćenje događaja.

Korisnici Twitter-a već sada imaju mogućnost da objave fotografije i video-klipove s tweet-tekstom na vrhu. Generalno, čini se kako su slike na ovoj mreži sada nalik onome što gledamo na Snapchatu ili Instagram Story-ju, a novu kameru možete pronaći tako što ćete povući lijevo iz feeda, slično kao u drugim aplikacijama.

Ove slike mogu biti označene i za određene događaje, jer Twitter već neko vrijeme radi na tome da lakše prati događaje s vijestima. Nova kamera u aplikaciji nastoji to poboljšati korištenjem lokacije za označavanje u blizini. Važno je znati da se ovo odnosi samo na fotografije i video-zapise koje snimate direktno u aplikaciji Twitter. Ako izaberete sadržaj iz fotoaparata telefona, izgledaće kao normalni tweet s priloženom slikom. To je namjerno urađeno, jer je nova kamera na Twitter-u namijenjena dijeljenju u trenutku.

Ažuriranje je očito usmjereno na to da sve više ljudi stvara sadržaj unutar Twitter-a, umjesto da jednostavno dijeli fotografije koje su već snimili. I to je prvo značajno ažuriranje Twitter-ove aplikacije u posljednje vrijeme.

Jeste li već isprobali novu kameru? Zahvaljujući ovom ažuriranju sada možete postati pravi izvor informacija sa terena u bilo kojem trenutku.