Twitter

Written by

Twitter u borbi protiv trolova

m:apps, preporučujemo| Views: 200

Iako to nije bila namjera na početku, Twitter je tokom godina postao društvena mreža na kojoj se nerijetko verbalno vode brojni ratovi. Ipak, njeni kreatori su odlučili da korisniku daju veću kontrolu nad razgovorom i krenuli sa testiranjem nove funkcije za borbu protiv “trolova”.

Kontroverzna funkcija “hide replies” puštena je u testiranje u SAD-u i Japanu, a umjesto brisanja napadnih, uvredljivih i neželjenih odgovora, korisnici će moći pojedinačno da ih sakriju. Sve će to biti dostupno i na desktop sajtu, kao i na mobilnim aplikacijama.

Iz Twitter-a su saopštili da žele testirati funkciju koja će korisnicima pružiti više kontrole nad razgovorima. S druge strane, brojni korisnici tvrde kako će ova izmjena, ukoliko stvarno zaživi, predstavljati ograničavanje izražavanja različitog mišljenja. Ipak, Twitter smatra da će vidljivost sakrivenih odgovora biti odgovor na spekulacije o cenzuri. Ovakav stav temelje na osnovu iskustava iz Kanade gdje su korisnici, njih 27%, čiji su tweet-ovi sakriveni, rekli da će razmisliti o svojim postupcima.

Testiranje u SAD-u i Japanu zasigurno će pružiti bolji uvid kreatorima aplikacije, pa ćemo tek tada saznati da li će ova funkcija biti stvarno ugrađena u popularni Twitter.