Written by

Twitter u velikoj borbi protiv spam poruka

m:ovo m:ono| Views: 817

Predstavnici društvene mreže Twitter objavili su kako kreću u žestoku borbu protiv spam-ova i kako će aktiviritai nove restrikcije kad je u pitanju način na koji programeri koriste API.

Zloupotreba Twitter-ovog interfejsa za programiranje, koji omogućava programerima da prikažu svoje aplikacije da prikažu svoje aplikacije je godinama neograničen što je u posljednjih par mjeseci dovelo do mnogih problema.  Upravo iz tog razloga Twitter je nametnuo nove, prilično stroge programe za razvoj i to u martu.

Kompanija je objavila kako se od aprila do juna ove bilo čak 143 hiljade manje aplikacija, a one su odgovorne za više od 130 miliona „tvitova“, koje su po procjeni ove društvene mreže nižeg kvaliteta.

Twitter se sada nada da će smanjiti broj spam „tvitova“ u još većem broju, a među novim ograničenjima je i to da će programeri koji žele pristupiti API-ju morati da apliciraju i da im njiho zahtjev bude odobren, a čak i oni kojima je pristup ranije bio odobren će morati da urade isto. Isto tako postojaće ograničenje za 10 aplikacija po jednom nalogu.

Na poslijetku, tu je i možda najznačajnija promjena, kompanija će postaviti i ograničenja na to koliko aplikacije treće strane mogu biti aktivne, tačnije koliko mogu postovati, retvitovati, lajkovati ili slati direktnih poruka. Ograničenje je 300 tvitova po satu u zavisnosti od toga koliko korisnika imaju.