Written by

Twitter uklanja milione neaktivnih naloga

m:ovo m:ono| Views: 168

Neki od najpopularnijih Twitter naloga uskoro bi mogli izgubiti veliki broj korisnika, jer je kompanija prošle srijede objavila kako će u skorije vrijeme biti ugašeno milion naloga korisnika koji nisu aktivni. Na ovaj način Twitter želi ponovno pridobiti povjerenje korisnika koji ovu društvenu mrežu koriste svakodnevno.

Ovo je samo prvi dio ove akcije pošto je planirano da se obriše oko šest odsto od ukupnog broja naloga što je nekoliko desetina miliona.  Samo u maju i junu ove godine suspendovano je više od 70 miliona profila koji su okarakterisani kao spam.

Twitter je tokom godina postojanja samoinicijativno blokirao, zaključavao i brisao naloge kada bi otkrili neke nagle promjene u ponašanju. U tom slušaju obično bi kontaktirali vlasnika naloga od koga je zahtijevano da resetuje šifru na validan način i ukoliko se to ne bi desilo, nalog bi bio ugašen.

Ako ste aktivan tviteraš onda ste u posljednje vrijeme morali primjetiti najezdu lažnih profila koji uglavnom nemaju profilnu fotografiju, nemaju pratioce ni tvitove i ne zna se koja je njihova svrha, a Twitter pokušava da spriječi bilo kakve zloupotrebe što apsolutno podržavamo.