Twitter (2)

Written by

Twitter uveo skrivanje odgovora na tweetove

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 145

Ocijenjena kao prilično radikalna, nova Twitter opcija jedna je od najvećih promjena koju je ova društvena mreža doživjela još od vremena kada je uveden Retweet.

Skrivanje odgovora sada je dostupno korisnicima širom svijeta, a uvedeno je kako bi se uspostavila ravnoteža na Twitter-u te fokus vratio na originalnu objavu. Zato je uvođenje ove opcija jedan od najkontroverznijih poteza čelnih ljudi Twitter-a. Iako se odgovori ne brišu kada ih korisnik sakrije, do njih se može doći jedino dodatnim klikom. To znači da irelevantni i uvredljivi komentari više ne bi trebalo da imaju primat u diskusijama.

U Twitter-u smatraju da će uvođenje ove opcije dodatno potaknuti nove korisnike, ali i postojeće zadržati na mreži. Podsjećamo da je “skrivanje odgovora” prvobitno testirano u julu u Kanadi, a tokom septembra u SAD i Japanu.

Iz ove kompanije tvrde kako su rezultati već vidljivi, te da su korisnici do sada najčešće skrivali odgovore koje smatraju nevažnim ili one koji nisu povezani s temom. U Kanadi, na primjer, čak 27% anketiranih korisnika čiji su odgovori sakriveni je reklo kako će ubuduće razmisliti o komunikaciji na Twitter-u.

Šta vi kažete na ove promjene? Jeste li možda već testirali skrivanje odgovora?