Apple keyboard

Written by

U Apple-u razmišljaju o staklenoj tastaturi

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 82

Apple najavljuje da će napraviti staklenu tastaturu, dovoljno udobnu za tipkanje, dugotrajniju i apsolutno funkcionalnu. 

Prema novootkrivenom patentu AppleInsider-a, Apple će napraviti staklenu tastaturu. Kompanija smatra da ne samo da će biti dugotrajnija tastatura, već da se legende neće izlizati s vremenom, a moći će da ih prilagode i na manjim uređajima, poput tableta i laptopa.

Takođe, smatraju da bi pozadinsko svjetlo bilo mnogo efikasnije jer bi obasjavalo čitavu tipku, ne samo legendu na njoj. “Na primjer, kapica tipke mogla bi drastičnije promijeniti boju, ako se pozadinsko osvjetljenje promijeni.”, kažu u Apple-u.

Iz informacija o patentu ne možemo biti sigurni da li ćemo dobiti samo tipke od stakla ili će nam biti predstavljena čitava tastatura od stakla, izgledom kao displej. Da li će se ova ideja realizovati ili ostati samo patent, takođe se ne zna.

Većinom ljudi preferiraju tastature sa tipkama jer imaju povratnu informaciju tokom kucanja. Međutim, svakako bi bilo zanimljivo probati kucati na tastaturi od stakla, sa tipkama ili bez.

Foto: PhotoStock10 / Shutterstock.com