Written by

U Banjaluci otvorena jednodnevna izložba fotografija „Grad prijateljstva“

prijateljstva| Views: 191

Milica Stojakovic i Srdjan Piljak_Urucenje nagrade

Jednodnevna izložba pod nazivom „Grad prijateljstva“ otvorena je u utorak, 31. maja, u 12 časova, u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić. Predstavljanjem najboljih fotografija i uručivanjem poklona njihovim autorima završen je istoimeni Instagram foto-konkurs, koji je organizovala kompanija m:tel.

Žiri nije imao lak zadatak, jer je na konkurs pristiglo više od 1.600 fotografija, a među kadrovima koji su se izdvojili našli su se prizori Banjaluke, Višegrada, Zenice, Sarajeva, Doboja i mnogih drugih gradova. Posjetioci su na otvaranju mogli da vide 20 fotografija, koje je odabrao stručni žiri, koji su činili fotografi Tea Jagodić, Aleksandar Čavić i Dragan Gajić.

Prema odluci žirija, autorom najbolje fotografije proglašen je Srđan Piljak iz Banjaluke, koji je od kompanije m:tel na poklon dobio pametni telefon.

“Na izložbi smo predstavili fotografije za koje žiri smatra da su najuspješnije predstavile prirodne ljepote, arhitekturu i atmosferu gradova širom BiH, ali i prijateljstvo kao njihov sastavni dio. Veoma smo zadovoljni odazivom fotografa i raznolikošću fotografija koje su nam pristigle na konkurs jer je cilj ove kampanje bila promocija prirodnih i arhitektonskih ljepota naše zemlje”, izjavila je na otvaranju izložbe Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel.

Srdjan Piljak_Grad prijateljstva_Mtel foto-konkurs

Konkurs #GradPrijateljstva bio je otvoren od 1. aprila do 15. maja 2016. godine. Korisnici Instagrama iz BiH bili su bili pozvani da na ovu društvenu platformu postave najljepše fotografije svojih gradova i atmosfere koja u njima vlada, uz hashtag-ove #GradPrijateljstva i #mtelbh.

Izložba će biti otvorena do 19 časova, te posjetioci do tada mogu da zakorače u ovu jedinstvenu fotografsku oazu prijateljstva. Galeriju 20 najljepših fotografija možete pogledati i na ovom linku, a sve pristigle fotografije potražite na instagramu pod hashtag-om #GradPrijateljstva.