Written by

U Google Maps sada možete postavljati fotografije jela iz restorana

mobilni svijet, u žiži| Views: 341

Prije dvije godine prvi put je primjećeno kako na Google Mapama postoje fotografije jela kao preporuke za određene restorane. Otada, recenzije hranem fotografije jela, tagovanje, cijene i ostalo je postalo učestalo. Novitet je tagovanje i aploudovanje fotografija konkretnih jela.

Nova stranica za podršku Google Mapa objašnjava da ćemo uskoro moći pregledati fotografije određenih jela na meniju, na listi restorana, da ćemo moči dodavati svoje fotografije, kao i prijaviti jela koja nisu onakva kakva bi trebalo da budu. Većina ovih funkcija još uvijek nije aktuelna, ali bi u skorije vrijeme trebalo da bude. Trenutno možete tagovati fotografije svojih jela.

Svaki put kad postavite fotografije jela na listu restorana iskočiće vam pop-up prozor koji će od vas tražiti da imenujete svako jelo, ako ih na fotografiji ima više. Nakon što odaberete imena pitaće vas da li preporučujete to jelo i da li ste njime bili zadovoljni. Još uvijek nije dostupna mogućnost da svojim riječima opišete jelo, ali i to bi se moglo promijeniti u skorije vrijeme.