Written by

U junu vas očekuju čak četiri nove HBO serije

m:tel IPTV| Views: 254

 

Jedna od prednosti mtel IPTV-a su svakako kanali poput HBO-a, kao i veoma atraktivna HBO videoteka.

U mjesecu koji je pred nama, HBO nam donosi čak četiri nove serije među kojima svaki član porodice može da pronađe nešto po svom ukusu – od uzbudljivih detektivskih priča u seriji „Kormoran Strajk“ i intriga bogate porodice Roj u „Nasljednicima“, sve do sumnjivih dešavanja u kozmetičkom salonu na Floridi gdje se odvija radnja serije „Kandže“ i dječjih nezgoda svima omlijenog štrebera Šeldona Kupera u seriji „Mladi Šeldon“.

Kormoran Strajk (C.B. Strike)

Zasnovana na bestselerima Dž. K. Rouling, koje je napisala pod pseudonimom Robert Galbrejt, mini-serija „Kormoran Strajk“ prati ratnog veterana (Tom Berk), koji je postao privatni detektiv, i koji sa svojom revnosnom sekretaricom Robin Elakot (Holidej Grejndžer), radi u maloj kancelariji u londonskoj Ulici Denmark. Iako Strajk ima i fizičkih i psiholoških problema, njegova jedinstvena pronicljivost i iskustvo nekadašnjeg istražitelja vojne policije pokazuju se kao ključni u rješavanju zamršenih zločina koji zbunjuju policiju.

Mladi Šeldon (Young Sheldon)

Devetogodišnjem Šeldonu Kuperu nije lako da odrasta u istočnom Teksasu. Biti jedini u generaciji čiji je um sposoban da shvati naprednu matematiku i nauku nije baš naročito korisno u zemlji u kojoj vladaju crkva i fudbal. Dok se ranjivi, nadareni i donekle naivni Šeldon privikava na svijet u kome živi, njegova prilično normalna porodica mora da nađe način da se navikne na njega.

Njegov otac Džordž daje sve od sebe da bude dobar srednjoškolski trener i otac dječaka koga ne razumije. Šeldonova majka Meri ljutito protestuje i odgaja sina u gradu koji nikako nije po njegovoj mjeri. Šeldonov stariji brat Džordži zaista se trudi da se dokaže u školi, ali teško je biti gotivan kad ste u odjeljenju sa svojim 9-godišnjim bratom. Konačno, tu je i Šeldonova sestra bliznakinja Misi, koja ponekad prezire pažnju koju Šeldon dobija, ali ostaje jedina osoba koja može da mu kaže istinu. Tokom 10 godina snimanja „Štrebera“ publika je dobro upoznala čuvenog, ekscentričnog i neobičnog Šeldona Kupera. Ova komična serija daje nam priliku da ga upoznamo i u njegovom djetinjstvu, dok kreće na svoje bezazleno, uvrnuto putovanje puno nade.

Nasljednici (Succession)

Porodica Roj – Logan Roj i njegovo četvoro djece – kontrolišu Vejstar rojk, jedan od najvećih medijskih i zabavnih konglomerata u svijetu. Serija „Nasljednici“ prati njihove živote dok razmišljaju o budućim potezima kad im ostarjeli otac saopšti da se povlači iz firme. Radnja se odvija u Njujorku i obrađuje teme moći, politike, novca i porodice.

Logan Roj je oženjen trećom ženom Maršom, divnom ali zastrašujućom partnerkom. Kendal Roj, Loganov najstariji sin iz drugog braka, trenutno je predsjednik jednog sektora i prvi nasljednik. Roman Roj, Kendalov mlađi brat, Loganov je iskreni, veseli sin, koji više ne radi u Vejstaru. Šivon Šiv Roj, Loganova jedina ćerka i najmlađe dijete, juri karijeru u politici. Konor Roj, najstariji sin i jedino dijete iz prvog braka, vodi nezavisan život u Nju Meksiku. Napetost raste kako se bliži Loganov rođendan i sve prerasta u borbu moći između oca i sina, kao i između ostale djece međusobno. Djeca se suočavaju sa teškim izborom dok traje svađa oko kontrole nad kompanijom i odanosti porodici.

Kandže (Claws)

Radnja serije „Kandže“ smještena je u kozmetički salon na Floridi. To je pakosno zabavna meditacija o ženskoj pokvarenosti koja prati uspon pet različitih prevrtljivih manikirki u kozmetičkom salonu u kome se dešava mnogo više od ugradnje vještačkih noktiju i pedikira. U centru zbivanja je vlasnica salona, Desna, koja živi sa svojim mentalno oboljelim bratom blizancem Dinom. Desnino osoblje čine njena najbolja prijateljica Dženifer, djelimično trijezna bivša raskalašna djevojka koja podiže dvoje djece iz prethodnih veza; Tiha En, Desnin zagonetni vozač, koja obezbjeđuje i cijeli salon; Poli, poslušna djevojka na praksi, koja je nedavno bila u zatvoru zbog krađe identiteta; i Virdžinija koja se i ne trudi da sakrije dosadu i nezadovoljstvo svojim poslom. Haosu u salonu doprinosi Roler, neuračunljivi gangster koji vodi kliniku za koju se jedva može reći da je legalna, i koristi Desnin salon za pranje novca; Brajs, Dženiferin muž, odnedavno ne pije i pokušava da radi kao motivacioni govornik; dr Ken Brikman, pravi je doktor u lažnoj i nelegalnoj klinici za odvikavanje; i čika Dedi, opasni šef Diksi mafije, posvećeni je katolik i aktivni biseksualac.

Za više informacija o emitovanju novih serija  kliknite na EPG vašeg daljinskog upravljača ili zavirite unutar HBO videoteke.