internet exlorer

Written by

Umire li Internet Explorer i šta je prava istina?

m:ovo m:ono| Views: 47

internet exlorer

Internet Explorer (IE) odavno nije na dobrom glasu i kompanija „Microsoft“ je odlučila da ga pošalje u penziju. Iako su kružile glasine da ovaj pretraživač umire, to nije baš sasvim tačno.

Prava istina je da će Internet Explorer i dalje postojati u nekim određenim verzijama Windowsa 10 zbog kompatibilnosti, a kompanija „Microsoft“ uveliko radi na novom pretraživaču koji bi trebao biti mnogo bolji od svog neslavnog prethodnika. Zasad je poznato samo kodno ime tog projekta – Spartan.

Mnogi će se zapitati zbog čega se Internet Explorer definitivno ne ukida? Radi se o tome da mnoge WEB stranice koriste starije tehnologije izgrađene za Internet Explorer i ne bi se mogle učitati preko Spartana. No, sunce definitivno zalazi na IE horizontu zato što će Spartan biti glavni pretraživač za korisnike Windowsa 10.

ie umire

Vrijeme će pokazati hoće li Spartan uspjeti da izađe iz mračne sjene Internet Explorera i da li će osvjetlati obraz kompanije „Microsoft“. Promjena imena je svakako dobrodošla, a ostaje da se vidi kakve će sve novosti donijeti ovaj novi pretraživač.