Written by

Upišite se u mapu dobrih djela još danas!

prijateljstva| Views: 49

Dobro djelo starost i mladost

Akcija “Dobro djelo” kompanije m:tel ima za cilj da promoviše i nagradi pozitivne, svijetle primjere, odnosno ljude koji čine dobra djela. A nagrada je u obliku još jednog dobrog djela koje, učestvujući u ovoj akciji, možete učiniti za svoju opštinu. Naime, opština koja na mapi dobrih djela, koja se nalazi na stranici www.dobrodjelo.com, bude imala najviše prijavljenih dobrih djela, dobiće od kompanije m:tel dječije igralište na dar, jer ‘dobro se uvijek dobrim vraća’.

Ova plemenita akcija će trajati do kraja godine, a mapa sa dobrim djelima dostupna vam je u svakom trenutku, kako biste upisali sve lijepe primjere učinjenog dobrog djela, bilo da ste vi ili neko koga poznajete učinili to dobro djelo.

Kompanija m:tel ovom akcijom želi naglasiti i to da ne postoje mala i velika dobra djela, svaki pozitivan primjer je veliko djelo, koje donosi radost i onom kome je učinjeno kao i onome ko ga čini. Zato na ovoj interaktivnoj mapi dobrih djela već sada možemo naći mnogo divnih primjera poput humanog djela učenika srednje škole “Jovan Dučić” iz Kneževa, koji su osmislili akciju “Neka mladost uljepša starost”, te u okviru te akcije već treći put posjećuju Dom za njegu starijih lica i za njih organizuju zabavni program. Ovi srednjoškolci namjeravaju nastaviti ovu akciju i tokom narednih godina i na taj način pokazati da je Kneževo grad velikog srca.

Dobro djelo Crveni krst Srbac

Novi primjeri plemenitih djela pristižu iz dana u dan, a broj dobrih djela se umnožava, šireći pozitivnu energiju na sve koji posjete sajt. Primjera je mnogo, od onih svakodnevnih koje, sigurni smo, činimo svi, ponekad i zaboravivši da se i ti ‘sitni’ gestovi ‘broje’ u dobra djela, poput pomoći starijoj osobi da ponese kesu iz prodavnice, pa do onih djela poput pomoći koju je Opštinska organizacija Crvenog krsta Srbac, u saradnji sa Crvenim krstom iz San Marina, uručila staračkim socijalno ugroženim porodicama. Na taj način je 36 porodica, od kojih je pet višečlanih, dobilo pakete osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

Iskoristite ono što već imate i činite, kako biste zajedno sa svojim sugrađanima učinili još jedno dobro djelo, osvojili dječije igralište za mališane iz vaše opštine. Upišite se na mapu dobrih djela već danas!