Written by

Upoznajte Bukurešt – „mali Pariz“ istoka

m:vijesti| Views: 299

Glavni grad Rumunije nazivaju malim Parizom istoka i to ne bez razloga, jer se u Bukureštu nalazi zgrada parlamenta, koja je zvanično najveći i najskuplji objekat te vrste na svijetu. Ovaj grad na istoku Evrope je poznat po svojim širokim bulevarima sa drvoredima i uređenim gradskim parkovima.

Među nezaobilaznim atrakcijama Bukurešta su brojni muzeji, pozorišta, operske i koncertne dvorane, umjetničke galerije i biblioteke, koje predstavljaju jedinstven spoj arhitektonskog stila istočne i zapadne kulture.

Nikako ne biste smjeli propustiti posjetu Muzeju sela, prekrasno uređenom kompleksu sa originalnim kućama i starinskim crkvama iz rumunskih sela.

Na svakom koraku u Bukureštu se nalaze klubovi, pabovi i barovi, pa ovaj grad važi za jedno od omiljenih destinacija za turiste koji su u potrazi za dobrim provodom i povoljnim cijenama.  

Osim prestonice Rumunije, najveća turistička atrakcija svakako je zamak Bran u Transilvaniji, koji godišnje privuče pola miliona turista. Poznat i kao Drakulin dvorac, sagrađen je u 14. vijeku, na 60 metara visokoj stijeni, s prekrasnim pogledom na cijelu dolinu.

Ukoliko se ovog ljeta odlučite za posjetu Rumuniji, ne zaboravite da ako ste m:tel prepaid Dopuna korisnik, možete aktivirati jednu od tarifnih opcija „Roming NET“, uz koju ćete nesmetano koristiti mobilni internet u T-mobile mreži Rumunije. „Roming Net“ aktivirajte putem servisa Moj meni pozivom na *100# i uživajte na svom putovanju, šerujte sličice, istražujte nova mjesta i ostanite u „četu“ sa prijateljima.