Samsung rotirajući televizor_mtel blog

Written by

Upoznajte prvi rotirajući televizor na svijetu

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 105

Sigurno ste ponekad razmišljali o tome koliko bi bilo sjajno kada biste svoj televizor mogli postaviti u različitim pozicijama. Kompanija Samsung je, naravno, prepoznala ovu želju korisnika i tržištu predstavila prvi rotirajući televizor na svijetu.

Bilo da ga želite postaviti horizontalno ili vertikalno, The Sero je Samsungov model televizora koji će se prilagoditi vašim potrebama, a istovremeno će vas oduševiti inovativnim tehnološkim rješenjima posljednje generacije. Na korejskom jeziku, The Sero znači upravo vertikalno. Ovaj televizor za samo nekoliko sekundi može od horizontalne perspektive da se prebaci u vertikalnu i obrnuto, zavisno od želje, potrebe i sadržaja koji korisnici gledaju.

Veliki broj korisnika danas svoj mobilni telefon spaja sa televizorom, a model The Sero odgovara i na ovu potrebu korisnika. Kako je riječ o multifunkcionalnom uređaju, televizor se prilagođava formatu sadržaja koji se emituje u samo nekoliko trenutaka. Tehnologija na bazi vještačke tehnologije QLED Quantum Dot pobrinuće se za savršenu sliku i boje, a sve je jasnije vidljivo u 4K rezoluciji.

Jedna od opcija The Sero televizora koja ga čini istinskim lifestyle favoritom je Portrait mode sa pet potkategorija koje mogu da budu aktivne kada korisnik ne gleda televiziju. Clock opcija televizor pretvara u veliki, stilizovani digitalni sat za prikazivanje tačnog vremena i datuma. Poster opcija omogućava prikazivanje različitih savremenih umjetničkih fotografija, slika, crteža i drugih djela. My Photo opcija nudi korisnicima mogućnost da uređaj prikazuje njihove fotografije koje su učitali sa mobilnog telefona, dok Sound Wall opcija pretvara The Sero u muzički player sa vizuelnim animacijama koje prate ritam. Tu je i Cinemagraph kategorija koja na ekranu prikazuje sadržaj koji se pomjera slično poput Desktop Screen Saver animacija na računarima, u savršenoj rezoluciji.

Zar ovo nije televizor koji bi svako od nas poželio?