Google Chrome grupe kartica_mtel blog

Written by

Uskoro će organizacija tabova u Google Chrome-u biti jednostavnija

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 157

Kada je ova tema u pitanju, postoje dvije vrste ljudi – oni koji u svom pretraživaču imaju otvoreno samo nekoliko kartica, te oni koji imaju cijelu kolekciju. I za minimaliste i za kolekcionare, Google Chrome ima rješenje u obliku grupa za tabove.

Grupe kartica u Chrome-u značajno će olakšati korištenje pretraživača, jer će se jednostavnim klikom moći grupisati kartice i označiti imenom i bojom. Nakon što se kartice grupišu, moći ćete ih premiještati i mijenjati redoslijed na samoj traci.

Iz Google-a ističu kako već nekoliko mjeseci testiraju ovu mogućnost tragajući za načinima kako pretraživač učiniti organizovanijim. Prema istraživanjima ove kompanije, otkriveno je kako korisnici vole grupisati kartice na Chrome-u prema određenim temama.

Programeri Google Chrome-a kažu kako korisnici mogu grupisati kartice kako riječima, tako i emotikonima. I ono najvažnije, grupe će biti sačuvane i kada zatvorite pretraživač i ponovo ga pokrenete.

Ova opcija je za sada dostupna u Google Chrome Beta, ali bi već u nekom narednom ažuriranju trebalo da dođe do svih korisnika ovog pretraživača na Windows, Mac i Linux uređajima.