facebook at work

Written by

Uskoro ćemo moći koristiti Facebook za posao

m:ovo m:ono| Views: 168

facebook posao

Iako je Facebook noćna mora većine poslodavaca budući da smanjuje produktivnost radnika, uskoro bi baš on mogao značajno olakšati komunikaciju na radnom mjestu.

Naime, Facebook je lansirao novu aplikaciju pod nazivom @Work, koja bi trebala pružiti alternativni način komuniciranja pored e-mail i intranet sistema koji koriste mnoge firme.

Ovaj potez Facebook-a predstavlja direktnu konkurenciju LinkedIn-u, najpopularnijoj društvenoj mreži za stvaranje poslovnih kontakata. Iz Facebook-a tvrde kako žele pružiti novi i do sada najjednostavniji način za komuniciranje na radnom mjestu.

Ova aplikacija će korisnicima dati pristup platformi putem koje mogu međusobno komunicirati, a iz kompanije Facebook garantuju da je ova vrsta komunikacije potpuno sigurna i da ne zadire u privatnost korisnika na bilo koji način.

facebook at work

Najvažniji razlog zbog kojeg se Facebook odlučio na kreiranje ove aplikacije je preveliki broj e-mail poruka koji su propuštene zbog pretrpanosti inbox-a.

Aplikacija je za sada dostupna samo u ograničenoj beta verziji i funkcioniše tako što korisniku poslodavac pošalje poziv da se prijavi. Tokom prijave korisnici mogu povezati svoj poslovni i privatni profil.

Velika prednost poslovne verzije Facebooka je mogućnost da korisnici organizuju svoj News Feed prema informacijama iz poslovnog svijeta koje su najrelevantnije za njihov posao. Poslovna verzija profila izgleda slično kao privatni profil, a pomoću nje šef i radne kolege mogu kreirati posebne grupe i na brži i lakši način kreirati i međusobno razmjenjivati dokumente.

Facebook kao najveću prednost ove aplikacije ističe činjenicu da su korisnici već upoznati sa izgledom i načinom funkcionisanja Facebook-a, tako da im neće biti potrebno mnogo vremena se naviknu na korištenje poslovne verzije kao što bi bio slučaj sa nekom potpuno novom aplikacijom.

Aplikacija se za sada može skinuti samo iz Apple-ovog App Store-a, a uskoro će se moći preuzeti i na Androidu.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=Ke33KdvxpoI