Written by

Uskoro ćete zarađivati od svojih Facebook objava?

m:ovo m:ono| Views: 285

facebook app

Iz Facebook-a gotovo svakodnevno stižu novosti, a nakon što smo juče pisali o uvođenju grupnih poziva u Messenger, najveća društvena mreža najavljuje korisnicima  mogućnost zarade od svojih objava. Do sada Facebook nije dopuštao korisnicima, koji koriste standardne profile, da zarade novac objavljivanjem i promocijom svog sadržaja.

Kompanija eksperimentiše sa mogućnostima zarade sa različitim objavama korisnika na najvećoj globlanoj društvenoj mreži. Jedna od njih odnosi se na nedavnu anketa koja pokazuje da će neki od načina zarade uključivati određenu nadoknadu za objave, brendiranje sadržaja sponzora ili učešće u Facebookov-oj raspodjeli zarade.

U anketi za korisnike koju je otkrio novinar Verge-a, Facebook je u isto vrijeme pominjao i tkzv. „poziv na akciju“ objavu, koje korisnike usmjeravaju na donacije, sponzorstva ili neke druge načine zarade. Kompanije Facebook i Google ostvaruju ogroman dobit od oglašavanja. Prema jednom istraživanju na svaki potrošeni dolar u online okruženju, Facebook-u i Google-u ide najveći dio kolača, čak 85 odsto.

Facebook posjeduje ogorman uticaj kada je u pitanju internet marketing i sasvim sigurno je da će bilo koju priliku za zaradu iskoristiti. Po svemu sudeći u Facebook-u ozbiljno razmatraju opciju po kojoj bi svi korisnici u budućnosti mogli zarađivati od svojih objava, a naravno da će i sama kompanija imati svoj interes od uvođenja ove novine.