Written by

Uvodi li WhatsApp video pozive?

moj android| Views: 90

vc

Najpopularniji servis za slanje poruka, WhatsApp, radi na dodacima koji bi mogli da još više poboljšaju dosadašnju komunikaciju. Ukoliko ste jedan od onih koji koriste ovu aplikaciju za slanje poruka i pozive, ova vijest će vas zasigurno obradovati. Naime, ukoliko je vjerovati informacijama koje nam stižu iz Njemačke, WhatsApp bi uskoro trebalo da dobije opciju video poziva, a pozivi će moći da se obavljaju putem mobilne i WiFi mreže.

Datumn lansiranja ovog dodatka i dalje nije poznat, međutim očekuje se da nas obraduju početkom sljedeće godine, odnosno, već sljedećeg mjeseca. Vrlo je vjerovatno da će ova opcija biti dostupna određenom broju korisnika, kako bi se dobile ocjene, odnosno, povratne informacije, otklonile moguće greške, ali i odbacila mogućnost blokiranja servera usljed prevelikog broja korisnika.

Prve fotografije su „procurile“ u javnost, a već se vode rasprave o tome koliko i na koji način će ova opcija da ugrozi najveće konkurente ove komunikacione platforme. Interesantno je to da je WhatsApp u odnosu na konkurente, kao što su Hangouts, Skype, pa čak i Messenger, koji je isto tako u vlasništvu Facebooka, posljednji uveo opciju poziva, a sada prvi uvode mnogo napredniji dodatak svakodnevnoj komunikaciji. Fotografije pokazuju jednostavan interfejs, koji je i do sada odlikovao ovu aplikaciju, tipke za uključivanje i isključivanje zvuka, kako i opciju paljenja prednje ili sekundarne kamere. Pored video poziva, nova verzija WhatsApp-a imaće i chat tabove, najsličnije upravljanju stranicama pomoću Google Chrome-a. Naime, pomoću ovih tabova, korisnici će imati mogućnost da se prilično jednostavno prebacuju iz jednog razgovora u drugi, bez potrebe da se vraćaju na listu konverzacija, kao što je to do sada bio slučaj.

Prema informacijama koje svakodnevno stižu, pored toga što su nove opcije u poodmakloj fazi testiranja, navodno se radi i na novom dizajnu koji bi aplikaciju trebalo da učini još jednostavnijom i preglednijom, ali i da još više istakne prepoznatljivu zelenu boju.

WhatsApp je ove godine bilježio nevjerovatan rast. Tako su u septembru objavili da su dostigli cifru od 900 miliona korisnika, a zahvaljujući novim opcijama, vrlo lako bi ubrzo mogli da dođu do broja od milijardu korisnika. U mnogim zemljama su neprikosnoveni, tako na primjer, u Brazilu ovu aplikaciju koristi čak 90% populacije.