Google Calendar

Written by

Uz Google kalendar lakše organizujte radno vrijeme

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 192

I to ne samo radno vrijeme, nego i vrijeme kada ste na godišnjem odmoru.

Sigurni smo da vam ko zna koliko puta dogodilo da iznenada odete na hitan sastanak, a u međuvremenu vaš mejl “gori” od poruka. Osoba s druge strane često ne zna gdje ste i šta radite, a isto se može dogoditi ukoliko odete na odmor a ne ostavite automatski odgovor.

Međutim, Google i za ovaj problem ima rješenje. Aplikacija Google Calendar već neko vrijeme ima opciju Working Hours, koja kolege obaviještava o tome kada je neko na raspolaganju za sastanak, te kada je zauzet.

Ova opcija je ranije morala biti ručno podešena, ali je sada podrazumijevana funkcija i tako automatski nudi informacije o tome kada je neko dostupan tokom radnog vremena, a na osnovu informacija o prethodnim rasporedima i ponašanju zaposlenog.

Cilj ove opcije jeste lakše organizovanje sastanaka, te bolja koordinacija unutar ali i izvan preduzeća. Takođe, ova mogućnost značajno bi mogla poboljšati planiranje poslovnog, ali i privatnog života. Korisnici G Suite-a prvi mogu očekivati uvođenje ove opcije, a vrlo brzo bi trebalo da stigne i do ostalih Google Calendar korisnika.