Google Shared Piano

Written by

Uz Google Shared Piano možete da plešete sa prijateljima na distanci

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 88

Pandemija je uzrokovala, između ostalog, i socijalnu distancu, ali uz Google Shared Piano sada možete da plešete sa prijateljima i na distanci.

Google-ov najnoviji eksperiment koji se zasniva na web lokaciji mogao bi da pomogne u tome, omogućavajući grupama do 10 ljudi da zajedno sviraju na daljinu. I ne samo sviraju, već uživaju u muzici na bilo koji način.

To znači da putem web lokacije možete ostvariti prilagođen kontakt sa svojim prijateljima. Na raspolaganju vam je više vrsta instrumenata; od gudačkih i duvačkih do bubnjeva i klavira – u suštini možete oponašati cijeli bend, ako možete sakupiti dovoljno ljudi.

Zahvaljujući WebRTC komunikacijskom standardu, sve se dešava u realnom vremenu. Možete čak i da povežete MIDI tastaturu, umjesto da se igrate sa tastaturom na svom laptopu/računaru. Ako imate mobilni uređaj sa ekranom osjetljivim na dodir, i njega možete koristiti.

Shared Piano je trenutno dostupan u beta verziji, pa očekujte povremene greške ili zastoje, ali će cijeli proces i dalje biti dosta uspješan. Takođe, osim što je praktičan kao vid zabave sa prijateljima, mogao bi poslužiti i u edukativne svrhe.