Aplikacije za djecu

Written by

Uz ove aplikacije djeca mogu naučiti mnogo

m:apps, preporučujemo| Views: 321

Obrazovanje se mnogo promijenilo u posljednjih nekoliko decenija. Iako je ono institucionalno i dalje vodeće, više nego ikada djeca uče na razne druge načine. Internet u ovom kontekstu može biti zaista odličan alat.

Priznaćete da je period djetinjstva naročito važan za učenje. U tome mnogo mogu pomoći razne aplikacije, a mi smo izdvojili nekoliko.

Amazon Kindle

Čitanje je dobro i nema sumnje da snažne vještine čitanja pomažu baš svima. Amazon Kindle je platforma za čitanje na mobilnom telefonu i uključuje hiljade knjiga koje su prilagođene djeci, ali i odraslima. Mnoge od njih su u javnom vlasništvu i mogu se preuzeti. Dosadašnji korisnici ističu kako je aplikacija naročito pogodna za mališane koji su tek sada savladali čitanje.

Duolingo

Duolingo je definitivno jedna od najboljih aplikacija za učenje stranih jezika, pogodna za djecu. Aplikacija pruža podršku za više jezika, uključujući španski, francuski, njemački, italijanski, holandski, irski, danski, i naravno engleski. Ono što aplikaciju čini tako sjajnom je da je preuzimanje i korištenje potpuno besplatno.

Google Classroom

Google učionica je još jedna verzija virtuelne učionice. Kao Edmodo i ClassDojo, ova aplikacija roditeljima, djeci i učiteljima omogućava međusobnu interakciju. Učenici mogu komunicirati međusobno, učitavati fajlove, postavljati zadatke i još mnogo toga. Takođe je moguće povezati aplikaciju i sa istoimenom web platformom.

Školska godina je počela, zašto sa njom ne isprobati i neki novi, dodatni način učenja.