Written by

Varljivi oktobar

prijateljstva| Views: 234

Varljivi oktobar, mjesec hladnih maglovitih jutara, toplih sunčanih popodneva i svježih noći. U prirodi se može vidjeti bogatstvo jesenjih boja, iako je lišće počelo polako da opada. To promjenljivo i raznovrsno vrijeme daje više mogućnosti da se poigramo sa našim outfit-ima. Hladna i maglovita jutra zahtijevaju toplije odjevne predmete, dok nas popodnevno sunce mami da se laganije obučemo.

Stoga, idealno bi bilo da nosimo slojevite kombinacije ili da se malo poigramo sa odnosom deblje – tanje.

Za jednu slojevitu kombinaciju možete upariti košulju, preko nje obući kardigan i dodati kožnu ili bomber jaknu, chino hlače možemo uvijek odjenuti, a na noge možemo obuti duboke kožne cipele.

1

Isto tako, probajte upariti košulju sa tanjim džemperom i preko njega obucite bomber jaknu, jeans bi se u tom slučaju dobro sklopio sa time, ali isto tako i chino hlače. Na noge možete obuti gležnjerice.

2

Za hladnija jutra, ako imate tanju jaknu i kožnu jaknu, uz njih možete ukombinovati debeli šal ili ako imate debelu jaknu možete uzeti tanji šal. Također, ispod tanje jakne možete obući i deblji džemper ili ako nije toliko hladno ujutro, možete obući sam debeli džemper (sa ili bez košulje koja stidljivo viri oko vrata.)

3

Odnosu deblje-tanje možemo pridodati tanje i deblje mantile. Klasični tanji mantili, uglavnom spadaju u poslovne kombinacije, ali se i sa njima možemo poigrati i iskombinirati jedan moderan mladolik outfit.

4

Deblji mantili – tipa kaputa koji su pravljeni od tanjih materijala, izgledom i krojem podsjećaju na kapute, također su idealni za ovo vrijeme.

5

Također imamo veliki izbor obuće za ovaj period: gležnjerice (Chelsea čizme), kožne patike i duboke cipele. Ova obuća je pogodna za suhe i kišne dane. Od modnih dodataka kapa, kačket, šešir i debeli i tanki šalovi dobro su došli i kao modni dodaci i kao odjevni predmeti.

6