Written by

Velika očekivanja korisnika od naredne generacija PlayStation konzole

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 94

Oko 60 miliona aktivnih igrača PlayStation-a sa nestrpljenjem iščekuje informaciju o lansiranju pete generacije ove igračke konzole. Iako zvaničnih potvrda iz Sony-ja nema, očekuje se da će ova japanska kompanija naredni uređaj najaviti do kraja 2019. ili početkom 2020. godine.

Posljednji model PlayStation 4 donio je neke revolucionarne promjene u svijetu gaming-a. Prodaja i dalje ide veoma dobro, tako da Sony i nema naročit razlog zašto bi žurio sa novom verzijom konzole. Vjeruje se da će PlayStation 5 podržavati igre s trenutnog PS4, ali i starijih vezija. Očekuje se da će napredna generacija pružiti i mogućnost igranja bez problema u 4K rezoluciji pri 60 FPS, a Ryzen procesori s najnovijim grafičkim karticama trebali bi se pobrinuti da sve radi bez problema.

Takođe, nagađanja se i da će PS5 donijeti mnogo bolje Virtual Reality iskustvo putem PS VR seta. Prema dosadašnjim, nezvaničnim najavama igraće se s DualSchock5 bežičnim kontrolorom, koji bi trebalo da ima dužu bateriju, te ekran osjetljiv na dodir i LED pozadinskim osvjetljenjem.

Kada je riječ o dizajnu, trebalo bi da ima oštre uglove kao i trenutna četvorka, kao i prostor za fizičke diskove. Očekuje se da će se na PS5 naći mnogi nastavci popularni franšiznih igara – FIFA, PES, NBA, Death Stranding, Horizon Zero Daw 2, The Last of Us 2, Gran Turismo 7, Uncharted franšiza, Gran Turismo 7 i već dugo očekivana Cyberpunk 2077.

Odmah po pojavljivanju 1994. godine, PlayStation je postao hit. Iako se pretpostavljalo da će Sony PlayStation 5 biti najavljen na E3 sajmu koji se održava u Los Anđelesu od 11. do 14. jula, kompanija je odlučila da preskoči nekad najveći događaj gaming industrije.

Dok iščekujete informacija o novom PlayStation 5 uređaju, svoju zabavu možete potražiti i na trenutnoj, veoma popularnoj gaming konzoli – PlayStation 4. Ovaj uređaj dostupan je u ponudi kompanije m:tel.