Written by

Viko View Max: Telefon čija će vas kamera oduševiti

m:arket, preporučujemo| Views: 965

Ako ste ljubitelj većih telefona, onda će vam Wiko View Max privući pažnju na prvi pogled. Ima displej veličine 6 inča i spada među uređaje srednje klase, a s obzirom da dolazi sa Android 8.1 operativnim sistemom bez svake sumnje će zadovoljiti i one najizbirljivije.

Wiko je francuska kompanija koja je poznata po proizvodnji telefona sjajnih specifikacija, ali nešto nižih cijena i zato je veoma brzo stekla popularnost. Upravo takav je i View Max koga pokreće Mediatek MT6739 procesor kao i PowerVR GE8100 grafička kartica. Pored toga tu je i 3 GB RAM-a te 64 interne memorije što cijelu konfiguraciju telefona čini zaista impresivnom.

Kućište telefona napravljeno je od plastike i to u crnoj, zlatnoj i crvenoj boji. S prednje strane, većina elemenata je smanjena ne bi li se što više mjesta ostavilo za ekran. Na poleđini se nalazi kamera, LED blic i senzor za otiske prstiju, kao i još jedan zvučnik. 

Sa strane se nalazi dugmad za kontrolu zvuka, tipka za paljenje i gašenje uređaja kao i dio za SIM/microSD karticu.  Veličina i težina telefona odgovara nekim standardima, ali možemo reći da lijepo leži u ruci i da je jednostavan za korištenje.

Ono što je posebno impresivno kod ovog telefona srednje kalse je sigurno kamera koja je osjetljiva na svjetlost. Ima 13 megapiksela, dok selfi kamera ima 8 i ima sjajnu funkciju moderiranja kvalitete fotografije, Pod uslovima slabog osvjetljenja detalji ii struktura su dobro očuvani iako se oštrina gubi ukoliko su van fokusa. Portreti se takođe mogu prilagođavati tako da imate opciju da oči uvećate, usne stanjite ili da koža izgleda ljepše.

Ako se želite uvjeriti kakve su zaista fotografije snimljene ovim telefonom, kliknite ovdje.

Wiko View Max telefon možete pronaći u ponudi kompanije m:tel.