Village Cooking Channel donosi brojne indijske tradicionalne recepte

Village Cooking Channel je zaintrigirao gurmane širom svijeta – možda će i vas! Indijski YouTube kanal vode Jaymukh, koji priprema ukusnu tradicionalnu hranu, i njegov sin Arumugam, koji je od oca neplanirano napravio zvijezdu.

Nema osobe koja ne voli pojesti ukusan obrok. Pogotovo danas, kad nam je toliko novih namirnica i recepata na raspolaganju, pa volimo i sami da se okušamo u pripremi neobičnih jela.

Naša današnja preporuka zato je YouTube kanal koji će vas sigurno inspirisati – Village Cooking Channel. Njegovi autori Jaymukh i Arumugam nisu imali u planu da postanu popularni, ali spoj autentičnog ambijenta i zanimljivih karaktera protagonista doprinijeli su tome da njihov kanal danas prati više od sedam miliona ljudi.

Prema tamošnjem običaju, i muškarci i žene su vični kuhanju jer u kuhinji provode mnogo vremena već od malih nogu. Zato ne čudi što je cijelo selo Chinna Veeramangalam, koje se nalazi u pokrajini Pudukkottai u Indiji, uključeno u produkciju videa, pa osim lokalne kuhinje imamo uvid i u kulturološko okruženje, običaje lokalnih ljudi i tradicionalni način pripreme namirnica.

Reakcije pratilaca i kuhara širom svijeta su više nego pozitivne, pa broj novih obožavalaca raste iz dana u dan. Provjerite zašto je to tako i javite nam utiske!