Written by

Virtuelni pomoćnik Siri spasio život brodolomcima

m:ovo m:ono| Views: 71

siri2

Korisnici iPhonea 7 odavno su upoznati s aplikacijom “Siri” i obično je koriste za zabavu. No, da li ste znali da vam ovaj virtuelni asistent iz kompanije “Apple” može itekako dobro doći u opasnosti? Upravo to se desilo trojici brodolomaca nedaleko od Floride. Tri prijatelja su krenula na pecanje, međutim, ogromni i jaki talasi su napali njihov brodić i voda je uskoro počela da ulazi sve brže i brže. Očajni ribolovci su pokušali da pozovu službu spasavanja prije nego što njihov brod potone, ali nisu mogli da koriste ekran telefona osjetljiv na dodir zato što su im se prsti već smrznuli od hladne vode.

I onda se jedan od njih sjetio da pozove virtuelnog pomoćnika po imenu Siri u pomoć. Nakon njegovog povika “Hej, Siri!” aplikacija se aktivirala i pozvala službu spasavanja.

siri

Dodatni plus za iPhone 7 je i u tome što je ovaj pametni telefon vodootporan, pa su ga brodolomci mogli koristiti i u vodi. Nakon ovoga, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da kompanija “Apple” dodatno poboljša komande za hitne situacije u aplikaciji “Siri”.