Written by

Vladimir Selec: Na Drugom banjalučkom m:tel polumaratonu trkači iz više od 30 država

prijateljstva| Views: 224

Vladimir Selec

Do Drugog banjalučkog m:tel polumaratona ostalo je nešto manje od dvije sedmice, a pripreme su već uveliko u toku. Vladimir Selec, direktor trke koja će se održati 8. maja, otkriva da je broj prijavljenih već premašio prošlogodišnje interesovanje, ali i napominje da cijelog događaja ne bi bilo bez podrške generalnog sponzora, kompanije m:tel.

„Pripreme su prilično obimne i zahtjevne, ali prošlogodišnje iskustvo i uspješno organizovan događaj čine stvari lakšim. Svi mogu da primjete da je svako popodne velika gužva u parku ’Mladen Stojanović’, i to ne više od šetača, nego baš od trkača“, ističe on.

Znak je to, smatra on, da je trka donekle doprinijela popularizaciji atletike, ali mnogo više naglašavanju važnosti zdravih načina života.

Polumaraton„Trčanje je u svijetu odavno životni stil, uz zdravu ishranu i druge zdrave navike, a to treba da postane i kod nas. Mi smo još pioniri u tome i naše vrijeme tek dolazi“, objašnjava Selec.

Da i vrijeme Banjalučkog m:tel polumaratona tek dolazi, potvrđuje činjenica da je povećan broj prijava iz drugih država, pa su one do sada stigle iz 30 zemalja, što je već sedam više u odnosu na prethodnu godinu. Takođe, tu su i novi sadržaji, poput štafetne trke, za koju organizatori tvrde da je posebno popularna među kompanijama, školama i sportskim društvima.

Cijeli događaj se, ipak, vjerovatno ne bi ni održao bez podrške, prvenstveno one koja dolazi od strane generalnog sponzora.

Duboko smo zahvalni m:tel-u, koji nam je prošle godine izašao u susret, na neki način sve to na riječ, vjerujući u naš zajednički uspjeh. Ovogodišnja podrška našeg glavnog sponzora nam govori i da smo ispunili njegova očekivanja, i da je pred nama dugogodišnja, plodonosna saradnja. Kompanija m.tel i druge velike kompanije koje nas podržavaju su neophodne da bi se organizovao jedan ovako veliki, finansijski zahtjevan događaj“, jasan je Vladimir Selec.

Lucia KimaniSa njim je saglasna i Lucia Kimani, poznata bh. atletičarka, koja je i promoterka Drugog banjalučkog m:tel polumaratona.

Velike kompanije podržavaju sportiste širom svijeta. Kod nas to ide malo teže, naročito kad pričamo o atletici, kao ne tako atraktivnom sportu, kao što su možda fudbal ili košarka. Nadajmo se da će Drugi banjalučki m:tel polumaraton doprinijeti da i mi dobijemo veću naklonost od strane  kompanija kakva je m:tel“, objašnjava uspješna atletičarka.

Ona je 2015. godine osvojila treće mjesto na banjalučkoj trci, ali njen osnovni cilj 8. maja neće biti visoka pozicija.

„Ove godine učešće će uzeti još više elitnih takmičara i konkurencija će biti jača. U tom periodu ću biti u pripremnoj fazi za Olimpijske igre, tako da mi forma neće biti na najvišem nivou. Bilo kako bilo, daću sve od sebe da ispunim očekivanja i na Drugom banjalučkom m:tel polumaratonu“, najavljuje Kimani.

Trkačica porijeklom iz Kenije je ponosna na činjenicu da je grad u kojem živi već duže od decenije dobio međunarodno priznatu trku, organizovanu na najvišem nivou. Stoga, ona poziva sve stanovnike Banje Luke i drugih gradova da učestvuju u ovom jedinstvenom sportskom događaju.

„Samo neka trče lagano, najvažnije je završiti trku, brzina je nebitna. Pobijedite samog sebe, to je moto“, njene su završne poruke učesnicima.

Izvor: Mondo.ba