Written by

Vlasnici piratske verzije ipak neće besplatno dobiti Windows 10?

m:ovo m:ono| Views: 172

windows-piratePrije nekog vremena uveliko se pričalo o kako će Microsoft svim korisnicima, pa čak i onima koji imaju piratskei Windows, pokloniti besplatnu licencu novog operativnog sistema Windows 10.

Ipak, Microsoft nije bio baš najjasniji po ovom pitanju, koje je ponovo postalo aktuelno, a kompanije je ovoga puta, nekoliko sedmica prije zvanične objave pokušala biti preciznija.

Podsjetio, glasine o besplatnom Windowsu za vlasnike piratskih verzija pokrenute su u martu od strane novinske agencije Reuters, koja je objavila kako je ta informacija došla od kompanije Microsoft. Ipak, kako sada stvari stoje, došlo je donesporazuma.

Naime, vlasnici nelegalnog Windowsa na kraju ipak neće dobiti Windows 10 besplatno. Oni koji imaju legalne verzije Windows 7 i Windows 8.1 operativnog sistema dobiće besplatnu nadogradnju na Windows 10. I tu je kraj priči.

Kako bi iz Microsofta dodatno zakomplikovali stvari, u službenom saopštenju kažu kako će “…nastaviti nuditi Windows 10 i korisnicima koji imaju nelicenciranu verziju Windows operativnog sistema”. Ali, ovo može značiti mnogo toga, na primjer da će vlasnici piratskog Windows 7 ili 8 dobiti obavještenje o nadogradnji na Windows 10. Najvažnije je da se nigdje ne spominje ključna riječ – besplatno, a navodno će Microsoft ponuditi Windows 10 vlasnicima piratskih verzija po posebnim uslovima.