Vrijeme je za kapute

vizuali_pise-matej

Jedna od stvari zbog kojih volim zimu jeste i prilika da nosim svoje kapute. Kaputi su od svog nastanka do danas jedan ključni komad odjeće koji bi se trebao nalaziti u u ormarima svih muškaraca, bez obzira na njihovo zanimanje, stil oblačenja… Kao i svi drugi odjevni predmeti, kaputi variraju od klasičnih do avangarde. Bez obzira kakvi bili, oni rijetko izlaze iz mode.

U ovom postu ću vam pokazati par načina kako muški fashionisti nose kapute u svojim dnevnim kombinacijama. Nadam se da ćete iz ovog posta izvući nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti.

Duks ispod kaputa

img_0694-edited

Nošenje dukserice ispod klasičnog kaputa kao što je ovaj je trend koji su svi muški fashionisti pratili ove sezone. Ako imate duks koji nema kapuljaču, onda u vaš outfit možete dodati i šal bilo kojeg tipa.

Jeans jakna + košulja

matthewfashionista_9_1_2017_12_48_40_125

Iskreno, kada sam pročitao članak o outfit inspiraciji na snl.ba, koji govori o nošenju jeans jakne ispod kaputa, bio sam iznenađen, jer nisam nikada mislio da će takav outfit biti dobar i ugodan. Ali, na moje iznenađenje, uopšte mi nije bilo neugodno, štaviše, jeans jakna ispod kaputa je sada moj ‘5 do 12 outfit’. Jednostavno obučem ispod svega toga šta god hoću, od rolki do majica kratkih rukava (malo manje njih ovih dana).

Nosite kaput uz veliki šal

matthewfashionista_9_1_2017_12_49_4_680

Nedavno ovaj način za mene je postao učestao, pogotovo u hladnim danima. Postoji nekoliko načina da kombinirate veliki šal uz vaš kaput. Jedan od njih je da ga nosite preko, ovih hladnih dana ipak preferiram da šal omotam oko vrata ili da od njega napravim još jedan sloj između džempera i kaputa.

 Matejev blog pratite na adresi TheYoungFashionista.com.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se