Vrijeme u kući = vrijeme za edukaciju

Written by

Vrijeme u kući = vrijeme za edukaciju

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 854

Online usavršavanje i kursevi su posljednjih godina sve popularniji, a aktuelna situacija u svijetu ih je učinila još poželjnijim, pa s pravom možemo reći da je vrijeme u kući vrijeme za edukaciju.

Danas je dostupan zaista impresivan broj takvih izvora ne samo profesionalnog usavršavanja, već i rada na sebi kad su u pitanju različita interesovanja i hobiji.

Ovdje možete pronaći zaista opširan spisak besplatnih online kurseva iz različitih oblasti, uključivši programiranje, umjetnost i dizajn, socijalne nauke, obrazovanje i slično.

U pitanju su kursevi koje je osmislio profesionalni kadar sa poznatih svjetskih univerziteta, kao što su Harvard, Princeton, Brown, Cornell, Yale, Columbia i Dortmouth (Ivy liga). Polaznicima omogućavaju dodatnu edukaciju iz oblasti koje su im zanimljive ili potrebne kako bi se usavršavali na profesionalnom polju.

Da završite neki od njih, biće vam potrebno 5-15 sedmica, nakon čega dobijate sertifikat (koji se plaća, ali ta cijena nije nešto nedostižno i neprihvatljivo). On će, svakako, biti dobra stavka u vašem CV-ju.

Na ovaj način možete se edukovati i nadograditi znanje u raznim sferama, a pogodnost je i to što sve možete postići iz fotelje u svom domu. Samim tim, ne iziskuju troškove kakvi su uobičajeni kad govorimo o tradicionalnijim načinima obrazovanja i edukacije.

Takođe, s obzirom da je učionica u takvim uslovima otvorena 24 časa, sami možete organizovati svoje vrijeme za učenje i rad, shodno svakodnevnim obavezama.