Written by

Waterdrop notch: Novi trend u svijetu smartfona

moj android| Views: 568

Jedan od trendova koji se veoma neočekivano brzo proširio na tržištu mobilne telefonije je notch oko koga su mišljenja još uvijek podijeljena. Kada se pojavio sa posljednjem modelu iPhone-a većina je imala negativne komentare, ali uprkos tome veliki broj kompanija ga stavlja na svoje telefone pa je notch polako, ali sigurno postao mainstream.

Slobodno možemo reći i da klasični notch već polako postaje demode jer se pojavio najnoviji trend po imenu waterdrop notch.

Waterdrop notch je prvi put viđen na Essential telefonu, ali ne sumnjamo da će biti višen i na brojnim novim modelima koji tek treba da budu lansirani. Ranije ovog mjeseca kompanija Oppo je lansirala Oppo F9 Pro model koji je je imao waterdrop notch, a za koji dan bi trebalo da bude lansiran i Vivo V11 Pro za koga se nagađa da će takođe imati ovakav notch, a isto se očekuje i od Huawei Mate 20 koji treba da bude lansiran do kraja ove godine.

Priča se da bi se ovakav notch mogao naći i na OnePlus 6T modelu što znači da waterdrop postaje najnoviji trend. 

Koja je razlika?

Na klasičnom notch-u se obično nalazi zvučnik, prednja kamera i ostali tipovi senzora, dok waterdrop s obzirom na oblik i veličinu ima mnogo manje mogućnosti. Što se tiče dizajna, on je zaista atraktivan, ali pitanje je da li je dovoljno funkcionalan.  Zato nam ostaje da vidimo da li će waterdrop postati regularan notch.