Written by

WhatsApp donosi četiri nove funkcije!

moj android| Views: 105

WhatsApp

Pored toga što je riječ o najpopularnijoj aplikaciji za chat na svijetu, WhatsApp je poznat i po tome što redovno koliko izbacuje ažuriranja kada je u pitanju Android.

Kompanija ima u prosjeku dva ažuriranja sedmično, ali sada verzija koju možete pronaći na sajtu i ona koja je dostupna za preuzimanje preko Google Play Store-a nisu više iste. Tačnije, sada WhatsApp prvo napravi ažuriranje na verziji za sajt, pa tek onda za Google Play, a evo šta donosi nova verzija.

Pregled tvitova u aplikaciji

Svi vole da dijele tvitove sa prijateljima preko WhatsApp. Imap, primaoci tvita mogli su da vide samo URL koji vodi do tvita. Ovo će se sada promijeniti, jer posljednja verzija donosi novu funkciju prikaza tvitova.

Omiljene poruke

Postoje neke poruke koje želimo da zadržimo duže od drugih. Međutim, na osnovu činjenice da WhatsApp korisnici razmjenjuju više od 64 milijardi poruka u jednom danu, može biti teško da pronađete te poruke iz ogromne kolekcije, pogotovo ako se ne sjećate imena pošiljaoca. Sada te poruke možete označiti, kako biste ih brzo pronašli.

Brisanje starijih grupnih poruka

Kao što je ranije navedeno, WhatsApp korisnici razmjenjuju milijarde poruka dnevno. Ako ste dio WhatsApp grupe, situacija može biti još gora u pogledu poruka primljenih u jednom danu, pogotovo ako su članovi izuzetno aktivni. Sada te poruke možete izbrisati bez po muke.

Google Drive backup za chat

WhatsApp korisnici sada mogu kreirati backup za chat-ove na Google Drive-u. Ova funkcija je bila aktivna na nekoliko verzija apliakcija, ali je sada dostupna i na najnovijoj verziji. Iako je ista funkcija već bila dostupna na trenutnoj stabilnoj verziji aplikacije za ćaskanje, ova ispravka donosi poboljšanja performansi funkcijre, pokušavajući da ubrza proces backup-a.

Ukoliko više preferirate Viber, pročitajte kakve novosti donosi njegova nova verzija.