Written by

WIKO View Max – maksimalno iskustvo po minimalnoj cijeni

m:arket, preporučujemo| Views: 398

Na ovosedmičnu recenziju stigao je zanimljiv uređaj, WIKO View Max, koji se nalazi u aktuelnoj m:tel ponudi. Wiko smartfoni su namijenjeni za korisnike sa ograničenim budžetom, ali bez kompromisa kada su u pitanju performanse i dizajn.

Francuska kompanija Wiko postoji manje od osam godina te je od potpunog autsajdera dogurala do prepoznatljivog brenda tržištu mobilne telefonije.

Ovaj proizvođač jedan od rijetkih evropskih brendova iz mobilne industrije sa velikim rastom prodaje, što je uglavnom karakteristično za kineske brendove. Danas je Wiko broj 4 u Evropi po broju prodatih uređeja prema zvaničnim GFK podacima.

Wiko View Max je najveći od tri modela iz View serije (Go, Lite, Max) koja je predstavljena na MWC sajmu u Barseloni. Riječ je o dual SIM modelu kojeg odlikuje veliki 5.99-inčni ekran, unapređeno multimedijalno iskustvo i moćna baterija od 4000mAh.

Telefon pruža fanstastično iskustvo u ekranu formata 18:9 sa još više prostora na ekranu i tanjim ivicama. Pokreće ga MediaTek MT6739W Quad-Core procesor koji radi na 1.3 GHz. Jak adut uređaja je maksimalno ispeglan Android Oreo softver, koji omogućava brz rad sa više aktivnih aplikacija  u isto vrijeme.

Wiko View Max raspolaže sa 3GB RAM memorije, a fotografije i video sadržaj sladišti u internu memoriju od 32GB, koja se može proširiti MicroSD karticom od 128GB.

Glavna kamera rezolucije je od 13MP, dok ona selfi pravi fotografije od 8MP.

Dimenzije uređaja su 157.8 x 75.8 mm x 7.9 milimetara, a težina 158 grama.

Baterija od 4000 mAh će i najzahtjevnijim korisnicima pružiti autonomiju za aktivno korišćenje tokom dva dana.

Telefon podržava rad sa dvije SIM kartice, a ono što je zanimljivo da ga je moguće otključati licem.

Ovaj uređaj možete pronaći u m:tel ponudi klikom na link.