Written by

Windows 10 za starije modele stiže sa zakašnjenjem

m:ovo m:ono| Views: 51

Lumia950

Kompanija Microsoft je odlučila da pričeka do sljedeće godine sa lansiranjem Windows 10 operativnog sistema koji će biti dostupan i za one nešto starije modele telefona. Iako je prvobitno najavljeno da će nadogradnja biti dostupna tokom decembra, to se ipak neće dogoditi.

Vjeruje se da će ovo odlaganje loše uticati na popularnost telefona koji rade na Windows-u i da će zainteresovanost korisnika u odnosu na Android i iOS uređaje još više opasti. Prema Gartnerovim statistikama, Windows telefoni su dostigli minimalan porast od 1,7% u odnosu na prethodnu godinu.

Predviđalo se da će ova nadogradnja pomoći Windows uređajima da napreduju na tržištu, jer bi podržavala Universal Windows aplikaciju, onu koja je namijenjena samo za Windows 10 operativni sistem i koja se prilagođava svim veličinama displeja. Jedna od takvih aplikacija je i Netflix, koja funkcioniše kako na desktop računarima tako i na tabletima i telefonima.

S obzirom na to da Windows u ovom trenutku mora učiniti sve da zadrži što više lojalnih korisnika na svojoj strani, ovo odgađanje im nikako ne ide u prilog. Trenutno jedini način da vam telefon radi na Windows-u 10 jeste da posjedujete jedan od najnovijih Lumia modela, 950 ili 950 XL.