word zakucao

Written by

Word vam se “zakucao”, a vi niste sačuvali dokument? Evo rješenja!

kako? lako!| Views: 212

word zakucao

Jedno od najednostavnijih i najpoznatijih rješenja je da kliknete na Start, a zatim odete na Search. Upišite dio naziva ili jednostavno *.doc da se izlistaju svi Word dokumenti. Izaberite My Computer pod Look in, a zatim opciju “More Advanced Options” te provjerite da li su pretražene i skriveni dokumenti.

Ako i dalje ne možete naći dokument, potražite ga u Recycle Binu. Ukoliko se tamo nalazi, samo kliknite na “Restore”. Ako nakon toga niste sigurni gdje se dokument vrario, ponovno iskoriste “Search” pa ponovo potražite.

Ponekad se Word, kao ostali programi, može zaustaviti usred posla. Kada se nađete u takvoj situaciji, u nekim situacijama će Word sam izvršiti snimanje dokumenta. Ukoliko se pojavi opcija “Document Recovery”, dvostrukim klikom otvorite dokument i snimite ga odmah uobičajenom “Save As” komandom.

word

Takođe, i sami možete potražiti “AutoRecover” dokumente, tako što kada otvorite Word odaberete opciju Tools, a zatim Options. Pod tabom File Locations, dva puta kliknite na AutoRecover foldere i upamtite njihove lokacije. Kliknite Cancel, a zattim Close. Pokrenite Search, kao na početku teksta, ali sada umjesto *.doc, upišite *.asd.

Ukoliko ste u opcijama podesili Word da automatski kreira kopije vaših dokumenata, potražite u originalnom folderu .wbk fajlove.

Uđite u Word, kliknite na File, a zatim i Open. Uđite u folder u kojem se dokument nalazio i pobrinite se da All Files prikaz bude podešen. Ukoliko ima bilo kakvih .wbk fajlova, odaberite ih i pogledajte da li je među njima neki koji ste tražili.

Ako i dalje nema rezultata, pokrenite *wbk pretraživanje. Ovaj korak je idenstičan kao i onaj na početku, samo sada treba da tražite *.wbk fajlove. Ukoliko nađete više ovakvih fajlova, otvorite ih jedan po jedan.

Nadamo se da smo vam bili od pomoći.