Xiaomi 11T Pro osvanuo na renderu

Prije nekoliko dana kompanija Xiaomi prestavila je uređaj 11T, a otkriveno je šta nas očekuje kada je upitanju Xiaomi 11T Pro.

Na renderu Xiaomi 11T telefona vidimo da će uređaj na prednjoj strani imati otvor s prednjom kamerom. Pozicionirano je u gornjem centralnom dijelu ekrana. Desno bočno nalazi se taster za uključivanje i isključivanje uređaja, ali sudeći po ovom renderu teško je primijetiti radi li se i o skeneru otiska prsta. Iznad je tipka za kontrolu glasnoće. Trenutno nije poznato o kojem se tipu ekrana radi. Ako je OLED, onda možemo očekivati da se skener otiska prsta nađe ispod ekrana.

Na pozadini telefon se nalaze tri senzora kamere, od kojih je glavni senzor onaj od 108 MP. Tu je i trostruki LED blic. Za razliku od Pro modela, obični 11T imaće glavni senzor kamere od 64 MP.

Uređaj će biti dostupan u tri boje – plavoj, bijeloj i sivoj, a očekuje se da će Pro pokretati Qualcomm Snapdragon 888, dok će obični 11T pokretati MediaTek Dimensity 1200. Nagađa se da će oba telefona imati baterije od 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 120 W.