Xiaomi

Written by

Xiaomi će predstaviti novu seriju smartfona

iza ugla, mobilni svijet| Views: 242

Svaka nova serija Xiaomi telefona kod korisnika definitivno izaziva pozitivne reakcije. Ovi pristupačni telefoni su osvojili svijet, a novi model mogao bi veoma lako isplivati na sami vrh tržišta mobilnih telefona.

Vratimo se, ipak, nekoliko mjeseci unazad. Xiaomi je još u julu predstavio svoju novu CC seriju telefona, u koju spadaju modeli CC9, CC9e i CC9 Meitu Edition. Za globalno tržište Mi CC9 poznat je pod imenom Mi A3 koji je dostupan i u ponudi kompanije m:tel, dok je Mi CC9 na tržište došao kao Mi 9 Lite.

Sada se spekuliše kako bi ova serija telefona mogla dobiti još jednog člana i to pod nazivom Mi CC9 Pro. S obzirom da smo navikli na velika iznenađenja od Xiaomi-ja kada je riječ o kameri, ovaj uređaj mogao bi imati 108MP senzor za kameru. Uz to, ekran telefona bi, bar prema glasinama, trebao biti zakrivljen.

Za sada nema potvrđenih informacija, ali bi Mi CC9 Pro trebao pokretati Snapdragon 730G čipset. Srećom nećemo dugo čekati na više informacija, jer je ova velika kineska kompanija odlučila da već 24. oktobra svojim korisnicima saopšti sve detalje.

Mi se definitivno radujemo kameri od 108MP, jer će fotografije zasigurno biti sjajne.