Xiaomi ima novi patent sa nevjerovatnom postavkom kamera

Written by

Xiaomi ima novi patent sa nevjerovatnom postavkom kamera

iza ugla, mobilni svijet| Views: 98

Do danas su predstavljeni različiti dizajni senzora za pametne telefone, a sada Xiaomi ima novi patent sa nevjerovatnom postavkom kamera.

Kompanije je do sada patentirala telefon sa kamerom sa ispod ekrana, kao i sklopivi smartfon sa rotirajućim modulom kamere, tako da od kineskog giganta uvijek možemo očekivati drugačija, ali i potpuno inovativna rješenja.

Fotografija novog patenta otkriva neobični modul kamere za koji se čini da podrazumijeva dvostruku zadnju kameru i jednu na prednjoj strani. Ideja je bila da se modul, koji može da se okreće za 360 stepeni, vertikalno uspravlja prilikom fotografisanja glavnom kamerom, a zatim vraća u horizontalni položaj, kada nije u upotrebi.

S druge strane, kada je modul postavljen vertikalno ili ako ga pomjerite u horizontalan položaj, selfie kamera će se pojaviti na drugoj strani, spremna za fotografisanje.

U svakom slučaju, biće zanimljivo pratiti sve eventualne dizajne kroz koje će ovaj uređaj proći sve dok ne poprimi konačni izgled, koje će u Xiaomi-ju smatrati najboljim.