Xiaomi

Written by

Xiaomi je isporučio 60 miliona telefona u prvih šest mjeseci 2019.

mobilni svijet, u žiži| Views: 220

Brojke koje daju snagu i dodatni podsticaj. Tako se mogu opisati rezultati jedne od najbrže rastućih kineskih kompanija – Xiaomi. Podaci za prvi šest mjeseci 2019. godine su veoma ohrabrujući.

Ova kineska kompanija nedavno je objavila svoj finansijski izvještaj za prvu polovinu 2019. godine koji govori kako su prihodi iznosili nevjerovatnih 13,56 milijardi dolara, što je povećanje za 20% u odnosu na isti period 2018. godine. Profit je iznosio oko 810 miliona dolara što je za 49,8% više u odnosu na prošlu godinu. I sada ona najbolja brojka, iz perspektive kompanije, od 60 miliona isporučenih telefona bez obzira na stagnaciju tržišta kako je ocjenjuju stručnjaci.

Iako su u žiži javnosti Xiaomi telefoni, ova kompanija pokazala se veoma uspješnom i na nekim drugim poljima. Pametni televizori ove kompanije, takođe, pokazuju dobre rezultate što dokazuje i prvo mjestu u Kini sa 5,4 miliona prodatih jedinica i mjesto među top 5 proizvođača televizora u svijetu.

Predsjednik uprave Xiaomi-ja, Lei Jun, prilikom objavljivanja izvještaja, istakao je kako je veoma zadovoljan radom i najavio ulaganja u 5G i IoT rješenja. Kada je riječ o ulaganjima, kompaniju Xiaomi su troškovi istraživanja i razvoja koštali 468 miliona dolara, što je 30% više u odnosu na prošlu godinu.

Xiaomi telefoni u ponudi m:tel-a

Želite li i vi postati dio Xiaomi porodice? Xiaomi telefoni dostupni su u ponudi kompanije m:tel. Pronađite ih u m:tel web shop-u, a za više informacija pozovite 0800 50 000 ili posjetite vama najbliže m:tel prodajno mjesto. Kupovinom Xiaomi telefona dobićete mnogo više od očekivanog.