Xiaomi Mi 11 Pro dobija najbrže bežično punjenje ikad?

Xiaomi bi u februaru trebalo da predstavi telefon Xiaomi Mi 11 Pro koji, prema pojedinim navodima, dobija najbrže bežično punjenje ikad.

Model Mi 11 Pro je predstavljen krajem 2020. godine, a Xiaomi je tim potezom postao prva kompanija koja je lansirala uređaj sa Snapdragon 888 čip setom. Nakon toga vidjeli smo veliki broj izvještaja o tome kako se kompanija priprema za lansiranje Mi 11 Pro uređaja, čime će dodatno proširiti svoju ponudu.

Sada, sudeći prema pojedinim izvorima iz Kine, novi Mi 11 Pro (ili Mi 11 Pro+) uređaj će imati 80W bežični brzi punjač. Kompanija je već razvila ovu tehnologiju, ali prije nego što stigne uz nove telefone, potrebno je da prođe verifikaciju.

Ako planovi i rokovi za objavu budu sprovedeni na vrijeme, pomenuti smartfon će imati najbrže bežično punjenje na svijetu. Ranije su objavljeni izvještaji da je potrebno svega 18 minuta da se dopuni 4.000 mAh ćelija, ali se takođe očekuje i 120W konvencionalni sistem punjenja koji je viđen na telefonu Xiaomi Mi 10 Ultra.

Dosadašnje objavljene informacije ističu da će ovaj flegšip telefon uključivati bolje postavke kamere, periskopske objektive sa 10x optičkim uvećanjem te 120x hibridnim uvećanjem. Ekran bi trebalo da bude iste veličine kao i na modelu Mi 11 – 6.81” OLED sa QHD+ rezolucijom.