Xiaomi Mi Note

Written by

Xiaomi Mi Note – telefon o kojem Kina priča

moj android| Views: 117

Xiaomi Mi Note

Ovih dana cijela Kina bruji o novom telefonu kompanije „Xiaomi“. Elegantno upakovan u kućište zaštićeno Gorilla staklom, Xiaomi Mi Note je blago zakrivljen i u tome neodoljivo podsjeća na Samsung Galaxy S6 Edge.

Ovaj telefon pokreće MIUI 6.3 (Android 4.4.4 KitKat) i četverojezgarni Qualcomm Snapdragon 801 procesor, te radni takt od 2.5 GHz. U sebi ima 3 GB radne i 16 GB interne memorije. Rezolucija ekrana je 1920 x 1080 piksela.

Pored ovog modela telefona, kompanija „Xiaomi“ je lansirala i „Pro“ verziju koja ima 4 GB radne i 64 GB interne memorije, te osmojezgarni Qualcomm Snapdragon 810 procesor i radni takt od 2 GHz. I rezolucija ekrana je veća nego kod Mi Notea – 2560 x 1440 piksela.

xiaomi mi note 2

Xiaomi Mi Note i Pro dolaze sa zadnjom kamerom od 13 megapiksela koja ima dual LED blic i optičku stabilizaciju slike. Prednja kamera za kreiranje vaših selfija stiže sa 4 megapiksela snage, a ima i jedan neobičan dodatak; kada je uključite, ona će uz pomoć opcije za prepoznavanje lica pokušati da pogodi koliko imate godina! Možda ova opcija i nije toliko korisna, ali priznaćete da je definitivno zabavna.